Wat is er te doen op Terschelling?

1. Fietsen op Terschelling

5/5

Op Terschelling zijn veel fietspaden te ontdekken, waardoor het de perfecte bestemming is voor een fietsvakantie. De afstanden zijn niet groot, dus u kunt gemakkelijk in 60 minuten of minder van de ene kant van het eiland naar de andere kant fietsen.

U kunt ook gemakkelijk een fiets huren wanneer u op Terschelling aankomt, met tal van fietsverhuurbedrijven in West-Terschelling en alle dorpen. Bij veel fietsverhuurders op Terschelling kun je ook online reserveren, dus check ze voor je reis! Fietsen is een geweldige manier om al het moois te zien dat Terschelling te bieden heeft. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het plannen van uw fietstocht naar Terschelling!

En dat is nog niet alles – fietsen op Terschelling is ook een geweldige manier om wat beweging te krijgen en te genieten van de frisse lucht. Dus of je nu een beginner bent of een ervaren fietser, Terschelling is de perfecte bestemming voor jou.

fietsen_op_terschelling

© Foto: pvalliander.com

2. Huur een Fatbike

5/5

Als je op zoek bent naar een leuke manier om Terschelling te verkennen, kun je overwegen om een fatbike te huren! Deze mountainbikes met hele dikke banden zijn perfect voor fietsen op het strand, en ze zijn het enige type fiets dat op het strand is toegestaan. Je kunt ze op verschillende plekken op het eiland ophalen, maar het is meestal wel verstandig om even te reserveren. Wij huurden de onze in West-Terschelling, en het was een geweldige manier om je te verplaatsen. De fiets was makkelijk te berijden en zeer comfortabel, waardoor het de perfecte manier was om het eiland te verkennen. Als je op zoek bent naar een leuke en unieke manier om Terschelling te verkennen, ga dan zeker eens kijken bij fatbike verhuur!

fatbike

3. Klimbos Klimdaris

5/5

Op zoek naar een spannende en leuke natuurbelevenis tijdens uw vakantie? Kijk dan niet verder dan Klimbos Klimdaris op Terschelling. Met zijn uitdagende klimhindernissen is dit bos perfect voor jong en oud. En het mooiste van alles is dat je dit allemaal kunt doen terwijl je veilig gebruik maakt van het CLiC-iT self-belay systeem. Dus kom langs en beleef actief plezier in de buitenlucht!

81a66e_e39071bf1f674298b215999fb5439726_mv2

© Foto: klimdaris.nl

4. Vuurtoren Brandaris beklimmen

5/5

Het eerste wat je moet doen als je de vuurtoren van Brandaris wilt beklimmen, is zorgen dat je comfortabele schoenen draagt. De beklimming is zwaar, en je wilt niet gehinderd worden door oncomfortabel schoeisel. Zorg er ook voor dat je een fles water bij je hebt – het kan heet worden op de top van de vuurtoren en je zult gehydrateerd moeten blijven. En tot slot, vergeet je camera niet! Het uitzicht vanaf de top van de vuurtoren is gewoonweg prachtig en je zult het voor altijd willen vastleggen.

De vuurtoren van Brandaris staat in het dorp West-Terschelling. Om er te komen volg je de borden vanaf de haven. Eenmaal aangekomen in de vuurtoren, zie je een klein pad dat omhoog leidt naar de toren. De klim is niet gemakkelijk – het zijn ongeveer 175 treden naar de top. Maar het is zeker de moeite waard, vooral als je de klim kunt timen met een mooie zonsondergang. Veel plezier!

brandaris-g694c6994f_1920-pldacrdlwhrbexk26mpag76c6qh58wf6xo0b0656ps (1)

5. Natuurgebied De Boschplaat

5/5

De Boschplaat is een natuurreservaat gelegen op het eiland Terschelling in Nederland. Het reservaat herbergt een grote verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder zeldzame vogels en planten. De Boschplaat is ook een populaire bestemming voor wandelaars en fietsers. Het natuurgebied is in 1910 opgericht en beslaat een oppervlakte van 50m2. Het is genoemd naar de Boschplaat, een grote zandplaat voor de kust van Terschelling. De zandplaat werd vroeger gebruikt als vuilnisbelt, maar is inmiddels gesaneerd en is nu een populaire plek om vogels te kijken.

De Boschplaat herbergt een grote verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder kerkuilen, roerdompen, visdieven en wilgenzanglijsters. Ook zijn er verschillende zeldzame plantensoorten te vinden, waaronder blaaskampion en klokjesbloem. Het natuurreservaat is het hele jaar door toegankelijk voor het publiek en is populair bij wandelaars en fietsers. Wel zijn er delen niet toegankelijk omdat er zo’n 65 vogelsoorten broeden tijdens het broedseizoen. Er zijn verschillende goed gemarkeerde wandelroutes en een fietspad dat naar de nabijgelegen stad West-Terschelling leidt.

boschplaat

© Foto: chitaltravels.nl

6. Huifkartochten en Paardrijden

5/5

Op zoek naar een unieke manier om Terschelling te verkennen? Waarom probeer je niet een huifkartocht of paardrijden? Deze activiteiten zijn een geweldige manier om het eiland op een andere manier te bekijken en tegelijkertijd wat beweging te krijgen.

Huifkartochten kunnen geboekt worden bij verschillende bedrijven op het eiland, en paardrijden is mogelijk bij veel van de stallen. De prijzen variëren afhankelijk van het bedrijf en de lengte van de rit, dus zorg ervoor dat je rondkijkt om de beste deal te vinden.

Of je nu op zoek bent naar een ontspannen middagtocht of een avontuurlijke tocht, huifkartochten en paardrijden zullen je een onvergetelijke ervaring bezorgen op Terschelling.

paardrijden_terschelling

7. Surfvillage

5/5

Op zoek naar een unieke manier om Terschelling te verkennen? Waarom probeer je niet een huifkartocht of paardrijden? Deze activiteiten zijn een geweldige manier om het eiland op een andere manier te bekijken en tegelijkertijd wat beweging te krijgen.

Huifkartochten kunnen geboekt worden bij verschillende bedrijven op het eiland, en paardrijden is mogelijk bij veel van de stallen. De prijzen variëren afhankelijk van het bedrijf en de lengte van de rit, dus zorg ervoor dat je rondkijkt om de beste deal te vinden.

Of je nu op zoek bent naar een ontspannen middagtocht of een avontuurlijke tocht, huifkartochten en paardrijden zullen je een onvergetelijke ervaring bezorgen op Terschelling.

WestCord Hotel Schylge | Hotel Terschelling

8. Zeehondentocht

5/5

Op zoek naar een spannende manier om je dag op het Nederlandse eiland Terschelling door te brengen? Ga dan mee op een zeehondenexcursie! Je krijgt de kans om deze verbazingwekkende dieren van dichtbij te zien en er alles over te leren van je deskundige gids.

De tochten vertrekken vanuit de haven in West-Terschelling en nemen je mee de Waddenzee op, waar je bijna zeker zeehonden zult zien liggen zonnen of zwemmen in het water. Houd je fototoestel gereed, want je kunt tijdens jouw tocht ook andere wilde dieren zien, zoals zeevogels.

Opgelet: de rondleidingen zijn enkel mogelijk tijdens het rui-seizoen van de zeehonden, dat loopt van mei tot november. 

zeehondentocht_terschelling

9. ECO Safari

5/5

Een ecosafari is een unieke gelegenheid om met elektrische voertuigen het natuurschoon van Terschelling te verkennen. De gidsen vertellen u alles over de geschiedenis en cultuur van het eiland, maar ook over de dieren die hier leven. Omdat de auto’s elektrisch zijn, is deze ervaring ook nog eens milieuvriendelijk.

De tours zijn geschikt voor alle leeftijden, en zijn perfect voor koppels of gezinnen. U krijgt delen van het eiland te zien die anders ontoegankelijk zijn, dus laat deze unieke kans niet aan u voorbij gaan!

eco_safari

© Foto: ecosafariterschelling.nl

10. Tersailing

5/5

Als je op zoek bent naar een unieke manier om de natuurlijke schoonheid van de Waddenzee te ervaren, overweeg dan eens om een zeiltocht te maken vanuit Terschelling. Zeil mee met zeilschip ‘De Toekomst’ en geniet van het prachtige uitzicht op de Nederlandse kustlijn. Zeilervaring is niet nodig – de bemanning zorgt voor alles. Zij bieden verschillende tochten aan, zoals een zeiltocht naar de zeehonden of een diner op zee. Ook verzorgen ze zeiltochten voor groepen en bedrijven, en kan ‘De Toekomst’ worden aangeboden als trouwlocatie op Terschelling. Binnen in het schip vind je een ruime salon en een sfeer die perfect is om te genieten van een rustige dag op het water.

© tersailing.nl

© Foto: tersailing.nl