Reddingsdienst Ameland

Informatie over KNRM Ameland, Demonstratie paardenreddingboot, jachthaven Ameland en handige links. 

Reddingsdienst Ameland

Het reddingsteam van de KNRM heeft zich gesetteld op twee
locaties op Ameland. Ééntje in Nes en één in Ballum (Ballumerbocht). Met zo’n 15 vrijwilligers staat het team 24/7 klaar om mensen in nood te helpen. Het telefoonnummer wat gebeld kan worden bij nood is 0900-0111 of gewoon 112. 

Demonstratie paardenreddingboot

Vroeger werd De demonstratie van de paardenreddingboot is een gebeurtenis die herinnert aan vroeger. Er wordt op een spectaculaire wijze getoond hoe vroeger de schepen ‘gelanceerd’ werden door paarden. De paarden zijn er speciaal voor getraind. Deze demonstratie is ook te zien vanaf één van de boottochten.

Jachthaven Ameland

Bij het dorpje Nes ligt de jachthaven (genaamd ’t Lijegat) van het eiland. Bij laagwater is de haven alleen voor kleine schepen aan te varen. Hoe hoger het water staat, hoe groter de schepen zijn die de haven in kunnen. Er is bij laag water slechts een diepte van 0,60 – 0,80 meter.  Het is belangrijk dat er rekening gehouden wordt met het andere scheep- en tochtvaart. Het komt regelmatig voor dat er een droogval zich voordoet. Dan moeten bootjes soms uren wachten voordat ze verder kunnen. De haven heeft drijvende steigers met stroomaansluiting. Het havenkantoor is ook van alle gemakken voorzien. Met meteo- en getijde-informatie, gratis WiFi en sanitaire voorzieningen. Contact met de haven kan via marifoon kanaal 13.

Actueel

[elfsight_facebook_feed id=”10″]